Ljubljana
MGML

Strokovno vodstvo po razstavi Letizie Battaglia s kustosinjo dr. Marijo Skočir

Pridružite se strokovnemu vodstvu po razstavi Letizia Battaglia: Fotografija kot življenjska izbira s kustosinjo in vodjo Galerije Jakopič dr. Marijo Skočir. Naj vas misel kustosinje, da je "fotografija pravzaprav bolj kot katerikoli drugi izrazni medij prežeta z življenjem", vodi skozi izbor skoraj 300 fotografij iz opusa ene vidnejših predstavnic italijanske fotografije, saj je bilo ravno življenje samo tisto, ki ga je ujela skozi objektiv.

Sreda
25
Maj 2022
Čas: 17:00–18:00
Lokacija: Galerija Jakopič
Odrasli, družine, študenti, seniorji
Segesta, 1986
Segesta, 1986 © Letizia Battaglia

Iz opusa Letizie Battaglia so najbolj znane podobe, ki z aktivistično strastjo pripovedujejo o krvavih letih vojn sicilijanske mafije. Kljub temu se je otepala pripisanega ji slovesa »fotografinje mafije«. S svojimi črno-belimi podobami se je raje predstavljala kot pričevalka dogajanja v rodnem mestu, ki ga je redno dokumentirala, praktično do konca. Med njenimi najljubšimi motivi so bili otroci in mlade ženske, kot izraz neke mogoče prihodnosti.

Razstava Fotografija kot življenjska izbira, ki jo je premierno pripravila beneška fotografska galerija Tre Oci, predstavlja celotni opus Letizie Battaglia skozi izbor 300 fotografij. Razvrščene so po temah, denimo portreti fotografov, žensk, Sicilijancev, živali in mest, kot so Palermo, Milano in Pariz, tematske sklope pa zaznamujejo tudi politika, življenje, smrt, ljubezen in obzorja.

Svoje mesto si zagotovite s klicem na 01 42 54 096 (torek–nedelja: 10:00–18:00) 

Ned
28
Apr 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji
Ned
5
Maj 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji
Sob
11
Maj 2024
Ned
12
Maj 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji
Sob
18
Maj 2024

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se