Ljubljana
MGML
Hanna Juta Kozar: Sintetična sreča
© Andrej Peunik/MGML

TAM-TAMova Ulična galerija
Vegova ulica

T 01 24 12 590
T 01 24 12 500
E galerija.vzigalica@mgml.si

Ponedeljek–Nedelja: 00:00–24:00

Vstop prost.

Dogaja se / It is Happening #4

Hanna Juta Kozar: Sintetična sreča

TAM-TAMova Ulična galerija

12. 6. 2018–2. 7. 2018

Na četrti razstavi cikla "Dogaja se / It is Happening" se s serijo fotografij "Sintetična sreča" predstavlja Hanna Juta Kozar.  

"Natural happiness is what we get when we get what we wanted, and synthetic happiness is what we make when we don't get what we wanted." Daniel Todd Gilbert

Zakaj se je Hanna ob svojih fotografijah, ki gradijo serijo, začela spraševati o dihotomiji naravno – sintetično in zakaj je to delitev pripela entiteti sreča?

Fotografije so nastajale na poti, spontano. Umetniška vizija, ki jo je Hanna sooblikovala z drugimi ustvarjalci, je sicer bila prisotna, a je bila odprta. Nato se je pojavil tisti tok, ki pride od nekod in samo – popelje. Kot da bi se atmosfera začela graditi sama in bi kontinuirano odpirala prostor. Ko se povežejo vibracija, intuicija in nezavedno prisotnih in se rodi umetniški proces.

Morda je Hanna občutek negotovosti, preden se je pojavil ta tok, povezala z Gilbertovim pojmovanjem sintetične sreče, ko je bila ob čakanju in iskanju nečesa drugega primorana osmisliti in sprejemati dano stanje.

In morda je razumela postavitev psihologove dihotomije, ki jo je »v roke« dobila ravno takrat, ko je že pogledala nazaj v dan in ozaveščeno ugledala razliko, razliko v občutku pred tokom in znotraj toka, razliko med sintetično in naravno srečo.

—Petra Radoja, kuratorka

Kolofon

Nosilec projekta: TAM-TAM
Kurator cikla Dogaja se / It is Happening: Muzej in galerije mesta Ljubljane
Kuratorka razstave: Petra Radoja
Projekt podpirata: Mestna občina Ljubljana, Tektonik kraft pivovarna

TAM-TAMova Ulična galerija Vegova ulica

T 01 24 12 590
T 01 24 12 500
E galerija.vzigalica@mgml.si

Ponedeljek–Nedelja: 00:00–24:00

Vstop prost.

Novice

Projekt "TAM-TAMova Ulična galerija" zaključujemo s predstavitvijo kataloga

V sezoni 2018 se je na Vegovi ulici "dogajalo" – dva cikla razstav, pet kuratork in kuratorjev, 12 umetnic in umetnikov združenih v 12-mesečnem projektu "TAM-TAMova Ulična galerija", katerega nosilec je družba TAM-TAM, kuriranje razstav pa smo prevzeli v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

27. marec 2019
Galerija Vžigalica

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se