Ljubljana
MGML
Luka Lavrenci: I’ll Do the Push-ups, I’ll Wear the Makeup
© Andrej Peunik/MGML

TAM-TAMova Ulična galerija
Vegova ulica

T 01 24 12 590
T 01 24 12 500
E galerija.vzigalica@mgml.si

Ponedeljek–Nedelja: 00:00–24:00

Vstop prost.

TAKLE MAMO … / SO IT HAS COME TO THIS… #5

Luka Lavrenci: I’ll Do the Push-ups, I’ll Wear the Makeup

TAM-TAMova Ulična galerija

11. 12. 2018–7. 1. 2019

Na peti razstavi cikla "Takle mamo … / So it has come to this…" se s triptihom "I’ll Do the Push-ups, I’ll Wear the Makeup" predstavlja grafični oblikovalec in ilustrator Luka Lavrenci.

Luka Lavrenci pri svojem delu izhaja iz risbe, vendar njegovo delo izstopa predvsem zaradi procesa, s katerim risbo nadgradi in obogati. Potem ko ima na svoji mizi, kot pravi, vsaj pet strani skic, jih med seboj združuje, vizualizira v 3D, nato pa se v podobo še naprej temeljito digitalno poglablja. O svojem delu govori kot o gradnji svetov – ti gledalca potegnejo vase in ga povabijo k doživetju. To primerja s svojim otroškim navdušenjem nad naslovnicami videoiger, s katerih je poskušal razvozlati njihovo vsebino. Ob poeziji in literaturi prav videoigre ter njihov razvoj v poznih devetdesetih in v začetku novega tisočletja navaja kot pomemben vpliv, ko gre za njegovo delo. Zaznamuje ga tudi multidisciplinarni pristop, če je le mogoče, pa poskuša pri vsakem projektu uporabljati nove koncepte in tehnologije.


Luka Lavrenci (1997) je grafični oblikovalec in ilustrator. V zadnjih treh letih je kot freelancer delal za domače in tuje naročnike; v glavnem ilustrira in oblikuje glasbene plakate, ukvarjal pa se je tudi že z eksperimentalnimi VR-projekti. Trije njegovi plakati so bili letos vključeni v izbor Top 100 Posters na Festivalu grafičnega oblikovanja na Škotskem (Graphic Design Festival Scotland), razstavljal pa je tudi na letošnjih razstavah Type Director’s Club v Tokiu in Kjotu. Leta 2017 je z Dorijanom Šiškom sodeloval pri razstavi Tribe v Kinu Šiška.

—Ajda Kocutar, Lara Mejač,  kuratorki 

Kolofon

Nosilec projekta: TAM-TAM
Kurator cikla Takle mamo … / So it has come to this…: Muzej in galerije mesta Ljubljane
Kuratorki razstaveAjda Kocutar, Lara Mejač
Projekt podpirata: Mestna občina Ljubljana, Tektonik kraft pivovarna

TAM-TAMova Ulična galerija Vegova ulica

T 01 24 12 590
T 01 24 12 500
E galerija.vzigalica@mgml.si

Ponedeljek–Nedelja: 00:00–24:00

Vstop prost.

Novice

Projekt "TAM-TAMova Ulična galerija" zaključujemo s predstavitvijo kataloga

V sezoni 2018 se je na Vegovi ulici "dogajalo" – dva cikla razstav, pet kuratork in kuratorjev, 12 umetnic in umetnikov združenih v 12-mesečnem projektu "TAM-TAMova Ulična galerija", katerega nosilec je družba TAM-TAM, kuriranje razstav pa smo prevzeli v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

27. marec 2019
Galerija Vžigalica

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se