Ljubljana
MGML

Za krompirjeve počitnice 2022 v Muzej in galerije mesta Ljubljane!

Vabimo vas na družinska raziskovanja dediščinskih svetov in umetniških krajin.

Dragi starši, babice in dedki, jesenske počitnice so priložnost za sproščen in otroško zabaven obisk muzeja in galerij! V MGML se lahko v času počitnic podate na kopico družinskih doživetij, na katerih lahko raziščete skrivnosti naše preteklosti in odkrijete čudoviti svet muzejskih dragocenosti, spoznate čare fotografije ali malčkom predstavite razburljivi svet sodobne umetnosti.

None
© Andrej Peunik / MGML

Mestni muzej Ljubljana
Družine, podajte se po številnih poteh skozi zgodovino mesta v Mestnem muzeju Ljubljana (od srede do nedelje: 10.00-18.00) in v Arheološkem parku Emona (še v soboto in nedeljo, 29. in 30. 10.: 10.00-18.00).

V muzeju izbirate med doživetjem večtisočletne zgodovine Ljubljane, na katerega se odpravite s tiskanima vodikoma 4+ ali 8+ ter med obiskom razstave o Plečniku, ki s številnimi interaktivni spodbuja raziskovanje najmlajših in mladih po duši. Če vas zanima antična zgodovina, ki se je v Ljubljani ohranila v samem središču mesta, ste posebej vabljeni v soboto 29. 10. 2022 od 10.00 do 18.00, da med prvimi preizkusite novo aplikacijo Pot v svobodo.

Plečnikova hiša
Arhitektura je avantura; ogled Plečnikove hiše in Plečnikove Ljubljane s tiskanim vodnikom (6–10 let)
Odpravite se na arhitekturno avanturo ter spoznajte najslavnejšega slovenskega arhitekta Jožeta Plečnika in njegova znamenita dela. Brezplačen družinski vodnik prejmete ob nakupu družinske vstopnice za ogled Plečnikove hiše.

Mestna galerija Ljubljana
Vabljeni tudi v našo Mestno galerijo, v kateri je na ogled razstava o Ranku Novaku, avtorju številnih grafičnih podob revij, razstav, knjig, zaščitnih znakov in plakatov. Oglejte si razstavo, kjer boste ugledali številne znane podobe, za katere morda niste vedeli, da jih je oblikoval prav Ranko Novak. Poučno in zabavno!

Galerija Jakopič
V Galerijo Jakopič vabi razstava novomeškega fotografa Bojana Radoviča Replika, ki jo izrazito določajo avtorjev specifični humor in njegova težnja k nenehnem raziskovanju fotografskega medija. Fotografa izjemno fascinira Japonska, kjer je nastala tudi njegova najbolj popularna serija Marumage. Z otroki ste vabljeni, da se preizkusite v istoimenski igri opazovanja, ki bo zaradi konceptualno premišljenih podob pravi izziv za možgančke. Vabimo vas tudi, da se družinsko udeležite rednih nedeljskih vodstev, s pričetkom ob 16.30 in spoznate delo našega uspešnega fotografa srednje generacije.

Galerija Vžigalica
V mimohodu od Galerije Jakopič proti Mestnemu muzeju Ljubljana se lahko ustavite tudi v Galeriji Vžigalica in na skupinski razstavi Ljubljana se klanja Sloveniji VI spoznate specifiko umetniškega okolja Pomurja. Na ogled so dela pomurskih umetnic in umetnikov različnih generacij, nastala v zadnjih šestih letih, brez tematskih, medijskih ali slogovnih omejitev.

Objavljeno: 28. 10. 2022

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se