Ljubljana
MGML

Dogodki: LEONE CONTINI

Sobota
3
Dec 2022
Dan odprtih vrat
• 17:00
Tretji dan v decembru tudi v Galeriji Vžigalica obeležujemo Ta veseli dan kulture. Ob 17.00 bo kustos Jani Pirnat izvedel vodstvo po razstavi Leone Contini: Konstruirane krajine. "Ko brez miru okrog divjam, prijatli prašajo me, kam," je v pesmi razmišljal France Prešeren. Na njemu posvečeni dan vas vabimo: Pridite k nam!
Galerija Vžigalica • Odrasli, družine, študenti, seniorji
Torek
29
Nov 2022
Otvoritev
• 19:00
Kaj se zgodi, ko lokalna hegemonska ideja o pristni toskanski krajini trči s praksami obdelovanja zemlje priseljencev iz jugovzhodne Kitajske? Lokalni fenomen je dodobra preučil Italijanski umetnik Leone Contini v razstavnem projektu Konstruirane krajine. Vabljeni na odprtje v torek, 29. 11., ob 19.00, v kolikor bi radi izvedeli več, pa še istega dne na predogled razstave z umetnikom in kustosom ob 17.00.
Galerija Vžigalica • Odrasli, družine, študenti, seniorji
Sreda
23
Nov 2022
Predavanje
• 11:00
Kot preddogodek razstave Konstruirane krajine v Galeriji Vžigalica bo italijanski multimedijski umetnik, filozof in kulturni antropolog Leone Contini v sredo, 23. 11. 2022, ob 11.00 v Mali dvorani ZRC SAZU izvedel predavanje Nepričakovane italijanske pokrajine: Sporne zgodovine in narativi.
ZRC SAZU, Mala dvorana, Novi trg 4, 2. nadstropje • Odrasli, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se