Ljubljana
MGML

Objavljen javni poziv za umetniško rezidenco v Izraelu v letu 2017

Predmet javnega poziva Muzeja in galerij mesta Ljubljane je izbor slovenskega vizualnega ali intermedijskega umetnika, ki se bo udeležil dvomesečne umetniške rezidence v Izraelskem centru za digitalno umetnost, Holon. Kandidati se prijavljajo za termin november–december 2017. Izbranemu umetniku v sodelovanju z Izraelskim centrom za digitalno umetnost nudimo potne stroške (povratna karta), stanovanje in stroške bivanja, umetnik pa ob koncu rezidenčnega bivanja pripravi projekt, ki bo predstavljen v obliki predavanja, delavnice ali razstave v dogovorom z izraelskim partnerjem.

None

Center predstavlja dinamično platformo za razmišljanje, raziskovanje, produkcijo, predstavitev ter analizo sodobne umetnosti; umetnikom, kustosom, kritikom ter zainteresirani javnosti pa omogoča stičišče za izmenjavo podatkov. Center ima razstavni prostor, projektni prostor, video arhiv z več kot 1.750 deli izraelskih ter mednarodnih umetnikov in FabLabIL (www.digitalartlab.org.il).

Recipročna izmenjava rezidenčnih umetnikov med KC Tobačna 001 / MGML ter Izraelskim centrom za digitalno umetnost je bila vzpostavljena leta 2012 (do sedaj so se je udeležili Sašo Sedlaček, Mark Požlep, Tanja Lažetić, Urška Savič, Andrea Knezović). Izkušnje so pokazale, da dvomesečno obdobje umetniku omogoča čas za refleksijo, raziskovanje, produkcijo in predstavitev svojih del v obliki razstavnega projekta.  

Rok za prijavo: 29. maj 2017.

Objavljeno: 12. 4. 2017

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se