Ljubljana
MGML

Odprti ateljeji v Stari Tobačni

Projekt "Odprti ateljeji v Stari Tobačni" tovarni so organizirali umetniki in oblikovalci, ki že več let ustvarjajo v prostorih nekdanje Tobačne tovarne v Ljubljani. Namen projekta je predstaviti umetniško in kreativno produkcijo Stare Tobačne tovarne širši javnosti. V zgodovinsko pomembni in zanimivi stavbi stare Tobačne tovarne, kjer so predelovali tobak, so v zadnjih desetletjih našli prostor za ustvarjanje številni uveljavljeni in še neuveljavljenim umetniki vseh generacij.

None

Umetniki, ki ustvarjajo na tej lokaciji, so že leta 2015 uspešno predstavili svoje delo v ateljejih širši javnosti in se odločili, da to ponovijo vsako leto. Letos poleg vodenega ogleda ateljejev umetnikov in ustvarjalcev pripravljajo  tudi bogat spremljevalni program. Novosti, ki jih predstavljajo tokrat so sodelovanje z oblikovalci, ilustratorji in arhitekti, ki delujejo v Stari Tobačni in sodelovanje s Kulturnim centrom Tobačna 001, kreativnim centrom Poligon, Inštitutom za politike prostora IPoP, Odprto radijsko raziskovalno platformo RADAR Radia Študent, Zavodom YugoTranslate in Srbskim kulturnim centrom Danilo Kiš ter individualno svetovanje za opremo likovnih del v sodelovanju s Studio in Galerija ČERNE. Poleg tega uvajamo novo kategorijo že uveljavljenih umetnikov, ki so v preteklosti imeli ateljeje v Tobačni tovarni. Častni gost letošnjega dogodka je Marjan Gumilar, izredni profesor za slikarstvo na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani.

V četrtek 22. novembra 2018, ob 18. uri se boste lahko skupaj z umetniki in ostalimi ustvarjalci sprehodili po krožni poti stare Tobačne stavbe na Tržaški 2 in vstopali v ateljeje in ostale lokacije stare Tobačne.

Sodelujoči umetniki: Igor Banfi, Maša Gala, Mojca Fo, Mirjana Sušec, Jošt Snoj, Neža Žehelj, Valerie Wolf Gang, Barbara Kastelec, Maria Karnar Lemesheva, Andrej Pavlič, Katarina Caserman, Nuša Bernot, Lara Mastnak, Maruša Mazej, Brina Vidic, Sonja Tomić, Simona Žiher, Tina Logar Bauchmüller, Bojan Anđelković, Mlekothemilk, Landescape, Skupaj arhitekti, Trije kosi.

Objavljeno: 20. 11. 2018

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se