Ljubljana
MGML

Postanite lastnik unikatnega umetniškega dela

Bolgarski umetnik Ivan Moudov na razstavi "Certifikat avtentičnosti" v KC Tobačna 001 na ogled postavlja katalog. Vsaka stran razstavljenega kataloga je unikatno umetniško delo, ki ga obiskovalci galerije lahko odkupijo in tako zagotovijo, da bo katalog natisnjen. V kolikor se odločite za nakup tekstovne strani kataloga, postanete lastnik pik – ločil.

None

Naprodaj so vse kataložne strani z reprodukcijami umetnikovih del ter strani s teksti izpod peres različnih piscev. Z nakupom strani bo novi lastnik uradno odobril objavo kupljene strani v katalogu in na ta način postal tudi sourednik kataloga. Ime lastnika strani in s tem posledično umetniškega dela bo objavljeno v kolofonu publikacije, razen v primeru, ko bo kupec želel ostati anonimen. Lastnik posamezne strani kataloga bo postal tudi lastnik pik – ločil. Te bodo pripadale izključno lastnikom, saj jih bo umetnik ročno vnesel na vse natisnjene strani, namenjene prodaji, medtem ko v končni nakladi kataloga pik posledično ne bo.

V virtualni galeriji si oglejte nekaj utrinkov z odprtja razstave, na kateri je kar nekaj strani kataloga dobilo novega lastnika. Razstavo si lahko v KC Tobačna 001 ogledate do 13. februarja.

Objavljeno: 16. 1. 2015

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se