Ljubljana
MGML

V rezidenčnem centru KC Tobačna 001 gostujeta Anca Benera in Arnold Estefan

Anca Benera in Arnold Estefan sodelujeta že od leta 2011. V okviru njunega dela na področju instalacije, videa in performansa se poslužujeta metodologij, ki temeljijo na raziskovanju, da razkrijeta nevidne vzorce, ki se skrivajo za določenimi zgodovinskimi, socialnimi in geopolitičnimi narativi. 

The Last Particles, Avtorske pravice: Frac des Pays de la Loire
The Last Particles, Avtorske pravice: Frac des Pays de la Loire © Fanny Trichet

Njuni zadnji projekti raziskujejo fenomen pokrajin, ki jih je po vsem svetu ustvaril človek, pri čemer gre oblikovanje in označevanje pokrajin (kot oblika prostorske modifikacije) z roko v roki s povečanimi nasiljem držav in prevelikim izkoriščanjem resursov. Njune zadnje razstave vključujejo predstavitev v naslednjih institucijah: Musée des civilisations de l’Europe et de la Méditerranée, Marseille (2019), Metropolitan Art Centre Belfast (2018), Frac des Pays de la Loire (2018), MUMOK, Vienna (2017), NGBK Berlin (2017), The Jewish Museum, New York (2016), in nastop na 13. Istanbulskem bienalu.

Anca Benera in Arnold Estefan se bosta s samostojnim razstavnim projektom slovenski publiki predstavila 2. julija v KC Tobačna 001.

Objavljeno: 27. 5. 2019

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se